Hírek

A csomagolóanyagok teljes gyártási folyamatát kézben tartjuk, így Ön állandó és kiszámítható minőséget kap, pontosan a határidőre és kedvezőbb bekerülési áron.

Minden, amit a sztreccsfóliáról tudni érdemes

2021-09-23 / Cikkfeltöltő - 1

A sztreccsfólia egy jól nyújtható, műanyag (általában lineáris kis sűrűségű polietilén - LLDPE) fólia, amelynek legáltalánosabb felhasználása a raklapon lévő rakat rögzítése. További funkciója, hogy védje a rakományt a nedvességtől és az elmozdulástól, leborulástól. Többféle eljárással, többféle változatban készül. Ennek járunk utána ebben a cikkben.

Bővebben »

A műanyagok fajtái dekódolva

2021-09-23 / Cikkfeltöltő - 1

Bármikor, ha körbenéz maga körül, szinte biztosan talál legalább egy műanyag tárgyat. Azonban műanyag és műanyag között óriási különbségek vannak. Léteznek a műanyagnak olyan fajtái, amelyek újrafelhasználhatók, míg más fajták a többszöri felhasználás során veszélyes anyagokat termelnek. Az újrahasznosításban is vannak markáns különbségek.

Bővebben »

Zsugorfólia használata az iparban

2021-09-23 / Cikkfeltöltő - 1

A zsugorfóliát gyakran összetévesztik más fóliákkal. Eredetileg a zsugorfólia olyan hőre zsugorodó fólia, amelyet leggyakrabban csomagolásra és a víztől való megóvásra használnak. A köznyelvben folpackként emlegetett fólia nem zsugorfólia, hanem stretchfólia. A zsugorfólia használata ma már mindennapos, mind az iparban, mind a lakossági fogyasztók körében. Ezt a sokrétű használatot mutatjuk be ebben a cikkben.

Bővebben »

Biológiailag lebomló fólia - egy igazán környezetbarát alternatíva

2021-09-23 / Cikkfeltöltő - 2

Egyre nagyobb az érdeklődés az olyan biológiailag lebomló új műanyagok fejlesztése iránt, amelyek alternatív megoldást kínálnak a lebonthatatlan szintetikus műanyag hulladék felhalmozódása által okozott környezeti problémákra. Ennek eredményeként nagy erőfeszítéseket tettek biopolimerekből készülő, biológiailag lebontható vagy komposztálható fóliák kifejlesztése érdekében, hogy környezetbarát csomagolási alternatívát állítsanak elő a szintetikus műanyag csomagolófóliák helyett. A biológiailag lebomló fólia fehérje-, poliszacharid- vagy lipidanyagok felhasználásával készül.

Bővebben »

Melyik a leginkább környezetbarát zacskó?

2021-09-23 / Cikkfeltöltő - 2

Ma már nehéz elképzelni a mindennapi életünket műanyagok nélkül. Ott vannak mindenütt, bármerre is nézünk. Sokrétűen használhatóak, a csomagolóipar már elképzelhetetlen nélkülük. A probléma ott van, hogy nem bomlanak le természetes úton, hanem egyre csak gyűlnek a szemétlerakókban, az óceánokban, mindenütt. A legnagyobb baj az egyszer használatos műanyagokkal van, mivel használati időtartamuk nagyon rövid, gyorsan a szemétbe kerülnek, ezáltal hozzáadódnak a már felgyülemlett mennyiséghez. Megmutatunk néhány környezetbarát zacskót, amellyel a környezet terhelését csökkenteni lehet.

Bővebben »

Környezettudatos megoldás-e a biológiailag lebomló műanyag?

2021-09-23 / Cikkfeltöltő - 2

Egyre többen próbálnak meg környezettudatosak lenni és csökkenteni a felhasznált műanyag mennyiségét, illetve szelektíven gyűjteni a műanyagokat. Sokszor azonban nem könnyű eligazodni, melyik is a legkörnyezettudatosabb megoldás, melyikkel ártunk a legkevesebbet környezetünknek. Ebben a cikkben szó lesz a biológiailag lebomló műanyagról és alkalmazási lehetőségeiről.

Bővebben »

Szemeteszsák méretek kiszámítása példákkal

2020-10-22 / Parainesis

Amikor szemeteszsákot választ egy boltban vagy webáruházban, sokszor azzal kell szembesülnie, hogy a méretet literben adják meg, bár kisebb betűkkel általában feltüntetik a centiméterben kifejezett zsákméreteket is. A kuka mérete literben és a szemeteszsák mérete literben azonban két teljesen külön dolog, megmutatjuk, miért és azt is, hogyan határozza meg pontosan a szükséges méreteket.

Bővebben »

Melyik a legmegfelelőbb raklapfólia?

2020-10-22 / Parainesis

Nos nyilván az, amely megvédi a raklapon lévő árukat a sérülésektől, eléggé rugalmas, nyújtható, nem szakad könnyen. Ezeken a nyilvánvaló tulajdonságokon kívül még egy sor más szempont befolyásolja a raklapfólia kiválasztását, például hogy kézi vagy gépi csomagolásra használják-e. Ennek nézünk tüzetesebben utána ebben a cikkben.

Bővebben »

Megoldanak-e minden problémát a "lebomló" műanyagok?

2020-07-30 / Szentgyörgyvölgyi Arnold

Az Országgyűlés hosszas huzavona és halogatás után megszavazta az egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról szóló törvényjavaslatot. Először 2021. januárjától lépett volna hatályba a rendelet az uniós szabályozásnál szigorúbb feltételekkel, majd a határidőt kitolták 2021. július elsejére és a feltételeken is enyhítettek. Az egyszer használatos műanyagok alternatívái között szerepelnek az újrahasznosított, a lebomló és a biológiailag komposztálható műanyagok. Az ezek közötti különbségeket és tényleges helyettesítő szerepüket mutatjuk meg ebben az írásban.

Bővebben »

Mit érdemes tudni a polietilén típusainak felhasználásáról és tulajdonságairól?

2020-07-30 / Szentgyörgyvölgyi Arnold

A polietilén hőre lágyuló polimer, változó kristályszerkezettel és széles körben alkalmazható, az adott típustól függően. Ez a világ egyik legelterjedtebb műanyaga, évente több tízmillió tonnát termelnek belőle. Többféle polietilén létezik, és mindegyik más területen alkalmazható. Ebben a cikkben a polietilén különböző típusainak felhasználását és tulajdonságait elemezzük.

Bővebben »

Környezetbarát polietilén fólia - létezik ilyen?

2020-07-30 / Szentgyörgyvölgyi Arnold

A polietilén ma a legelterjedtebb műanyag fajta, amelyet a csomagolóipar előszeretettel használ. Többféle polietilén létezik, mindegyik másra használható, mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai. Megoszlanak a vélemények a lebomló és újrahasznosított műanyagokról is. A polietilén fólia – a köznyelvben “follpack” – az egyik legismertebb. Ezeket a témákat boncolgatjuk ebben a cikkben.

Bővebben »

Hogyan zajlik a szemeteszsákgyártás?

2020-07-30 / Szentgyörgyvölgyi Arnold

A legtöbben nem is gondolnánk, hogy egy hétköznapi használati tárgynak - mint a szemeteszsák - is lehet érdekes története. Észre sem vesszük, hány helyen és formában fordul elő az életünkben. Hogyan kezdődött és milyen módon zajlik ma a szemeteszsákgyártás, ezt mutatjuk meg ebben a cikkben.

Bővebben »

Zsákméret számítások

2021-04-25 / Parainesis

Ha nem tudja, mekkora zsákokra van szüksége a különböző alakú szemetesedényeinek bélelésére, itt megmutatjuk. A hengeres és a szögletes edényekhez szükséges zsákméret kiszámítása a két esetben teljesen másképp történik, mert előbbi esetben kisebb zsák is elég, hiszen a zsák maga is henger alakú.

Bővebben »