Hírek

A csomagolóanyagok teljes gyártási folyamatát kézben tartjuk, így Ön állandó és kiszámítható minőséget kap, pontosan a határidőre és kedvezőbb bekerülési áron.

Szemeteszsák méretek kiszámítása példákkal

2020-10-22 / Parainesis

Amikor szemeteszsákot választ egy boltban vagy webáruházban, sokszor azzal kell szembesülnie, hogy a méretet literben adják meg, bár kisebb betűkkel általában feltüntetik a centiméterben kifejezett zsákméreteket is. A kuka mérete literben és a szemeteszsák mérete literben azonban két teljesen külön dolog, megmutatjuk, miért és azt is, hogyan határozza meg pontosan a szükséges méreteket.

Bővebben »

Melyik a legmegfelelőbb raklapfólia?

2020-10-22 / Parainesis

Nos nyilván az, amely megvédi a raklapon lévő árukat a sérülésektől, eléggé rugalmas, nyújtható, nem szakad könnyen. Ezeken a nyilvánvaló tulajdonságokon kívül még egy sor más szempont befolyásolja a raklapfólia kiválasztását, például hogy kézi vagy gépi csomagolásra használják-e. Ennek nézünk tüzetesebben utána ebben a cikkben.

Bővebben »

Megoldanak-e minden problémát a "lebomló" műanyagok?

2020-07-30 / Szentgyörgyvölgyi Arnold

Az Országgyűlés hosszas huzavona és halogatás után megszavazta az egyes egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról szóló törvényjavaslatot. Először 2021. januárjától lépett volna hatályba a rendelet az uniós szabályozásnál szigorúbb feltételekkel, majd a határidőt kitolták 2021. július elsejére és a feltételeken is enyhítettek. Az egyszer használatos műanyagok alternatívái között szerepelnek az újrahasznosított, a lebomló és a biológiailag komposztálható műanyagok. Az ezek közötti különbségeket és tényleges helyettesítő szerepüket mutatjuk meg ebben az írásban.

Bővebben »

Mit érdemes tudni a polietilén típusainak felhasználásáról és tulajdonságairól?

2020-07-30 / Szentgyörgyvölgyi Arnold

A polietilén hőre lágyuló polimer, változó kristályszerkezettel és széles körben alkalmazható, az adott típustól függően. Ez a világ egyik legelterjedtebb műanyaga, évente több tízmillió tonnát termelnek belőle. Többféle polietilén létezik, és mindegyik más területen alkalmazható. Ebben a cikkben a polietilén különböző típusainak felhasználását és tulajdonságait elemezzük.

Bővebben »

Környezetbarát polietilén fólia - létezik ilyen?

2020-07-30 / Szentgyörgyvölgyi Arnold

A polietilén ma a legelterjedtebb műanyag fajta, amelyet a csomagolóipar előszeretettel használ. Többféle polietilén létezik, mindegyik másra használható, mindegyiknek vannak előnyei, hátrányai. Megoszlanak a vélemények a lebomló és újrahasznosított műanyagokról is. A polietilén fólia – a köznyelvben “follpack” – az egyik legismertebb. Ezeket a témákat boncolgatjuk ebben a cikkben.

Bővebben »

Hogyan zajlik a szemeteszsákgyártás?

2020-07-30 / Szentgyörgyvölgyi Arnold

A legtöbben nem is gondolnánk, hogy egy hétköznapi használati tárgynak - mint a szemeteszsák - is lehet érdekes története. Észre sem vesszük, hány helyen és formában fordul elő az életünkben. Hogyan kezdődött és milyen módon zajlik ma a szemeteszsákgyártás, ezt mutatjuk meg ebben a cikkben.

Bővebben »

Zsákméret számítások

2020-07-30 / Szentgyörgyvölgyi Arnold

Ha nem tudja, mekkora zsákokra van szüksége a különböző alakú szemetesedényeinek bélelésére, itt megmutatjuk. A hengeres és a szögletes edényekhez szükséges zsákméret kiszámítása a két esetben teljesen másképp történik, mert előbbi esetben kisebb zsák is elég, hiszen a zsák maga is henger alakú.

Bővebben »