Hogyan válasszon kézi sztreccsfóliát?

2022-01-23 / Cikkfeltöltő - 2

Ha az Ön vállalkozása olyan termékeket állít elő vagy szállít, amelyek raklapra vannak szerelve, minden bizonnyal használ sztreccsfóliát. Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy mi a különbség a kézi sztreccsfólia és a gépi fóliatekercs között? A másik gyakori kérdés, hogy milyen fóliát érdemes választania a csomagoláshoz? Ezekre adunk választ ebben az írásban.

Mi a sztreccsfólia?

A sztreccsfólia egy nagyon vékony műanyag lemez, amellyel a raklapra összekészített termékeket, dobozokat csomagolják. A rugalmasság, a fólia nyújthatósága teszi lehetővé, hogy a csomagolt elemeket szorosan összetartsa. Minél magasabb a nyújthatóság (elaszticitás), annál szorosabb lesz az összetartás. A sztreccsfólia célja a termékek biztonságos rögzítése és védelme a szállítás és rakodás során.

Mi a különbség a gépi és a kézi sztreccsfólia között?

A kézi tekercsek rövidebbek és könnyebbek és általában keskenyebbek is, mint a gépi tekercsek. Az észrevehető fizikai tulajdonságokon kívül a kézi és gépi fólia közötti egyik fő különbség a fólia nyújtási képessége. A nyújtási képesség az a százalékos nyújtás, amelyet egy fólia el tud érni szakadás előtt. A 100%-os nyújtási képesség megduplázza a tekercs hosszát, ami csökkenti a hulladékot és a csomagolási költséget.

Mindegyik fóliatípus különféle adalékokat használ az extrudálási folyamat során. Az olvasztott műgyanta pelleteknél használt adalékok módosítják a nyújtási képességet. Az adalékok növelhetik ezenkívül az UV ellenállást, csökkenthetik a kiszakadás lehetőségét és még sok mást.

A fóliák védelmi képességét a vastagságuk is nagymértékben befolyásolja, többféle vastagság áll rendelkezésre a csomagolandó tételektől függően. A vastagabb film nagyobb lyukasztási ellenállást és megnövelt simulóképességet ad, viszont nagyobb energiát is igényel a maximális nyújtási képesség elérése. Cégünk bármilyen vastagságú fóliát képes gyártani az Ön egyedi igényeinek megfelelően.

Mikor érdemes kézi sztreccsfóliát használni?

Ha kizárólag emberi munkát használ a raklap csomagolásához, akkor kézi sztreccsfóliát kell használnia. Ha viszont szeretné automatizálni vagy félig automatizálni a folyamatot, akkor valamilyen csomagológépre és gépi sztreccsfóliára lesz szüksége.

Szívesen segítünk a megfelelő típusú fólia kiválasztásában, ahogy már több száz ügyfelünknek segítettünk.

A kézi sztreccsfólia kifejezetten az emberi munkaerő megvalósításával történő csomagolásra készült. Általában "kézi fóliának" is nevezik, az ilyen típusú fólia nem használható csomagológépben. Létezik viszont hozzá egy kézi fóliatekercselő, amely megkönnyíti a fóliázást.

A kézi fólia jó választás, ha naponta kevesebb mint 50 raklapot csomagol.

Melyik sztreccsfólia felel meg az Ön igényeinek?

Ahhoz, hogy megtudja, melyik fólia a legjobb az Ön vállalkozásának, meg kell válaszolnia néhány kérdést:

Mit kell csomagolni?

Milyen tulajdonságokkal kell a fóliának rendelkeznie (vastagság, UV védelem, stb.)?

Milyen a költségvetése?

Hány raklapot kell csomagolni naponta?

Hány ember áll rendelkezésre a kézi csomagoláshoz?

Ha segítségre van szüksége, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!

Összegzés

Az Ön vállalkozásának elegendő a kézi fóliázás, ha naponta nem kell 50 raklapnál többet becsomagolni, megfelelő számú ember áll rendelkezésre, vagy jelenleg nem tud beruházni egy komolyabb csomagológépbe.