Hírek

Iparági hírek és háttérinformációk.

Hogyan válasszon kézi sztreccsfóliát?

Ha az Ön vállalkozása olyan termékeket állít elő vagy szállít, amelyek raklapra vannak szerelve, minden bizonnyal használ sztreccsfóliát. Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy mi a különbség a kézi sztreccsfólia és a gépi fóliatekercs között? A másik gyakori kérdés, hogy milyen fóliát érdemes választania a csomagoláshoz? Ezekre adunk választ ebben az írásban.

Mi a sztreccsfólia?

A sztreccsfólia egy nagyon vékony műanyag lemez, amellyel a raklapra összekészített termékeket, dobozokat csomagolják. A rugalmasság, a fólia nyújthatósága teszi lehetővé, hogy a csomagolt elemeket szorosan összetartsa. Minél magasabb a nyújthatóság (elaszticitás), annál szorosabb lesz az összetartás. A sztreccsfólia célja a termékek biztonságos rögzítése és védelme a szállítás és rakodás során.

Mi a különbség a gépi és a kézi sztreccsfólia között?

A kézi tekercsek rövidebbek és könnyebbek és általában keskenyebbek is, mint a gépi tekercsek. Az észrevehető fizikai tulajdonságokon kívül a kézi és gépi fólia közötti egyik fő különbség a fólia nyújtási képessége. A nyújtási képesség az a százalékos nyújtás, amelyet egy fólia el tud érni szakadás előtt. A 100%-os nyújtási képesség megduplázza a tekercs hosszát, ami csökkenti a hulladékot és a csomagolási költséget.

Mindegyik fóliatípus különféle adalékokat használ az extrudálási folyamat során. Az olvasztott műgyanta pelleteknél használt adalékok módosítják a nyújtási képességet. Az adalékok növelhetik ezenkívül az UV ellenállást, csökkenthetik a kiszakadás lehetőségét és még sok mást.

A fóliák védelmi képességét a vastagságuk is nagymértékben befolyásolja, többféle vastagság áll rendelkezésre a csomagolandó tételektől függően. A vastagabb film nagyobb lyukasztási ellenállást és megnövelt simulóképességet ad, viszont nagyobb energiát is igényel a maximális nyújtási képesség elérése. Cégünk bármilyen vastagságú fóliát képes gyártani az Ön egyedi igényeinek megfelelően.

Mikor érdemes kézi sztreccsfóliát használni?

Ha kizárólag emberi munkát használ a raklap csomagolásához, akkor kézi sztreccsfóliát kell használnia. Ha viszont szeretné automatizálni vagy félig automatizálni a folyamatot, akkor valamilyen csomagológépre és gépi sztreccsfóliára lesz szüksége.

Szívesen segítünk a megfelelő típusú fólia kiválasztásában, ahogy már több száz ügyfelünknek segítettünk.

A kézi sztreccsfólia kifejezetten az emberi munkaerő megvalósításával történő csomagolásra készült. Általában "kézi fóliának" is nevezik, az ilyen típusú fólia nem használható csomagológépben. Létezik viszont hozzá egy kézi fóliatekercselő, amely megkönnyíti a fóliázást.

A kézi fólia jó választás, ha naponta kevesebb mint 50 raklapot csomagol.

Melyik sztreccsfólia felel meg az Ön igényeinek?

Ahhoz, hogy megtudja, melyik fólia a legjobb az Ön vállalkozásának, meg kell válaszolnia néhány kérdést:

Mit kell csomagolni?

Milyen tulajdonságokkal kell a fóliának rendelkeznie (vastagság, UV védelem, stb.)?

Milyen a költségvetése?

Hány raklapot kell csomagolni naponta?

Hány ember áll rendelkezésre a kézi csomagoláshoz?

Ha segítségre van szüksége, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!

Összegzés

Az Ön vállalkozásának elegendő a kézi fóliázás, ha naponta nem kell 50 raklapnál többet becsomagolni, megfelelő számú ember áll rendelkezésre, vagy jelenleg nem tud beruházni egy komolyabb csomagológépbe.