Hírek

Iparági hírek és háttérinformációk.

Mire használható a HDPE fólia?

Ebben a bejegyzésben a HDPE fólia használatát tekintjük át. A polietilén a világon leggyakrabban előállított műanyag. Nagyon sokféle fizikai tulajdonsággal rendelkezik. A polietilén lehet kemény és merev vagy puha és hajlékony. A csomagolóiparban puha és hajlékony fóliákat használnak sokféle termék csomagolására és tárolására. A polietilén előállításának alacsony költségei arra ösztönözték a gyártókat, hogy előnyben részesítsék sok más műanyag helyett. A polietilén biztosítja a legalacsonyabb lágyulási pontot, ami alacsonyabb energiaköltségeket eredményez a feldolgozás során.

A HDPE felhasználási területei

A csomagolóiparban általában háromféle polietilént használnak: nagy sűrűségű polietilént (HDPE), kis sűrűségű polietilént (LDPE) és lineáris kis sűrűségű polietilént (LLDPE).

A nagy sűrűségű polietilént sokféle területen használják, mivel sok olyan esetben is gazdaságos, amelyben más műanyagok nem. Csak néhány példa a tömérdek alkalmazási lehetőségből:

Kupakok, műanyag palackok

Tűzijáték

Műanyag székek és asztalok

3D nyomtató izzószál

Élelmiszertároló dobozok

Műanyag zacskók

Kábel belső szigetelése

Vegyi tartályok

Mosogatószeres, samponos flakonok

Üzemanyagtartályok

Vezetékvédő elektromos vagy kommunikációs kábelekhez

Praktikus szemeteszsákok

Mezőgazdasági és építőipari takarófóliák

Műanyag palackok

Korrózióálló csövek

Geomembránok

Műanyag virágcserepek

Cégünk a legkülönfélébb alkalmazási területekre gyárt fóliákat, a közvetítők kiiktatásával rengeteget takaríthat meg.

A HDPE fólia jellemzői

A nagy sűrűségű polietilénnek számos előnye van más polimerekkel szemben. A HDPE fóliának sok pozitív tulajdonsága van:

1. Széles hőmérsékleti tartományban használható. A HDPE fólia nemcsak fagyasztott élelmiszerek csomagolásához használható, hanem olyan zsákokhoz is, amelyeknek ellen kell állniuk a forrásban lévő víznek.

2. Kiváló vízállóság, nedvességállóság és vegyszerállóság. A HDPE fóliát gyakran használják csomagolófóliaként. Noha olajállósága nem olyan jó, a polietilén fóliák közül a legjobb fajta.

3. Nagy mechanikai szilárdsággal rendelkezik. A HDPE film a legerősebb a polietilén csomagolófóliában, és szakítószilárdsága több mint kétszerese lehet az LDPE csomagolófóliának. Ezért a HDPE csomagolófóliaként történő használata csökkentheti a vastagságot és az egységnyi előállítási költségeket.

4. A HDPE csomagolófólia átlátszósága lényegesen alacsonyabb, mint az LDPE csomagolófóliáé. Ez sok csomagolási területen befolyásolja annak alkalmazási lehetőségeit. Ha azonban a fóliának fényárnyékolónak kell lennie (nem fényáteresztőnek), különböző fényvédő anyagokat (például titán-dioxidot) adhatunk a HDPE fóliához.

5. HDPE csomagolás jó merevségű és enyhén puha. A gyenge rugalmasság miatt a fólia vastagsága korlátozott.

6. Újrahasznosítható, környezetvédelmi azonosítókódja a "2".

7. A HDPE kiváló szúrási és szakadási ellenállást tanúsít.

8. A nagy sűrűségű polietilén fólia az igényektől függően különböző vastagságú lehet. A legtöbb HDPE fólia 2-10 milliméter vastagságú. Egyedi igényeket is ki tudunk elégíteni, kérjen ajánlatot!

9. Hegeszthető, zsugorítható, anyagában színezhető, nyomtatható, vízzáró, fiziológiailag ártalmatlan, elégetéskor a környezetet nem szennyező anyag.