Hírek

Iparági hírek és háttérinformációk.

Hogyan válasszon zsákanyagot?

Nagyon gyakori manapság, hogy a cégek nem is a termékeiket, hanem azok környezetbarát mivoltát vagy csomagolását hirdetik. Ez nem véletlen, hiszen a klímaváltozás és környezetszennyezés folyamatosan fókuszban van a hírekben. Az embereket is egyre inkább foglalkoztatja a fenntartható jövő, és igyekszenek környezetbarát alternatívákat választani. Ebben a cikkben a zsákanyagot vizsgáljuk meg környezetbarátság és felhasználhatóság szempontjából.

Újrafelhasználható zsákanyagok

Bár igaz, hogy az újrafelhasználható zsákok gyártása és szállítása hatással van a környezetre, minden újrafelhasználható zsák környezetbarátabb, mint az egyszer használatos papír- vagy műanyag zacskók. Cégünknél a termékek 40-60%-a újrahasznosított műanyagból készül.

A pamut zsákok sokféle változatban kaphatók. Az újrahasznosított pamut organikus és hagyományos gyapothulladékból áll (amelyek általában a hulladéklerakóba kerülnek), amelyeket újrahasznosítanak vagy új fonálba fonnak. A pamutot gyakran tekintik annak az anyagnak, amely a legjobban újrafelhasználható.

A kenderszál a Föld egyik leghosszabb, legerősebb és legtartósabb szála, és többször erősebb, mint a pamut, ebből is remek zsák készíthető.

A juta természetes növényi rost, amelyet gyakran zsákvászonnak neveznek, nagyon régóta készítenek belőle zsákokat.

A polipropilén zsákokat egyesek a legjobban újrafelhasználható bevásárlótáskáknak tartják alacsony költségük és viszonylagos tartósságuk miatt.

A nylon egy szintetikus polimer, amelyet eredetileg a selyem szövetek helyettesítésére készítettek.

A poliészter újrahasznosítható, ezáltal újra polimer szálakká alakítható a további felhasználáshoz. Az újrahasznosított PET használata csökkenti a hulladékot, és kíméli az olajat és a nem megújuló erőforrásokat.

Amennyiben egyedi, többször felhasználható műanyag zsákot szeretne gyártatni, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal.

A műanyag zsákok tulajdonságai

A polietilénből, celofánból és polipropilénből készült műanyag zacskókat és csomagolásokat különféle alkalmazásokban használják. Az anyagtípusok közötti különbségek megértése segíthet az Ön igényeinek megfelelő műanyag kiválasztásában. Szakadásálló, ideális nagy teherbírású csomagolási alkalmazásokhoz, rugalmas, nagyon erős és nem nyúlik ki, ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek, statikus töltése alacsony, jól bírja a párát.

Alacsony költségének és jó rugalmasságának köszönhetően a polietilént különböző ipari alkalmazásokhoz használják. A polietilén nagy ütésállósággal és jó tisztasággal rendelkezik. Felhasználóbarát kézi vagy gépi betöltéshez, és a legnépszerűbb anyag a sima és nyomtatott zsákokhoz és zacskókhoz.

A celofán szerves cellulózból (fa vagy növényi szálak) készül. Környezetbarát, mert teljesen lebomlik egy hulladéklerakóban. Ideális olyan termékekhez, amelyeknek lélegezniük kell. Jól használható élelmiszerek csomagolásához, olaj- és zsírálló, áttetsző, biológiailag lebomló.

A polipropilén zsákok kiváló védelmet nyújtanak a nedvesség és a gőzök ellen. A frissesség és az íz megőrzése érdekében késleltetik a párolgást és a kiszáradást. Ezek a nagy tisztaságú, kristálytiszta táskák javítják a termék megjelenését is. Kiválóak élelmiszeripari termékekhez, nedvesség- és szagzáróak, megakadályozzák a párolgást vagy a baktériumoknak való kitettséget, megőrizve a termékek eltarthatóságát, szakadásállók, erősebbek és merevebbek, mint más anyagok, hőállók.