Hírek

Iparági hírek és háttérinformációk.

Érdekességek a szemeteszsákok világából

A szemét kivitele a kukába amolyan rutinszerű dolog, amelyet nap mint nap végzünk, semmi érdekesség nincs benne. De ezt a rutincselekvést könnyebbé, kevésbé utálatossá tehetjük néhány apró trükkel. Ebben a cikkben néhány szemeteszsákokhoz kapcsolódó tippet osztunk meg.

Tippek a szemeteszsákok és a kuka használatához

1. Bélelje ki a kukát papírral!

Az ételmaradékokból, konzervdobozokból és a nedves törlőkből folyadék kerülhet a szemetes aljába még akkor is, ha jó minőségű szemeteszsákot használ. Fogja fel ezeket a kellemetlen szivárgásokat papírral, például egy újsággal. Az újságpapír elnyeli a nedves szemétből szivárgó folyadék nagy részét, és higiénikusabbá teszi a szemetet.

2. Fúrjon lyukakat a kukába!

Néha a szemeteszsák és a kuka közötti tapadás megnehezíti a zacskó kihúzását, és a rángatás kiszakíthatja a gyengébb szemeteszsákot. Ha néhány lyukat fúr a kukába, könnyebb a szemeteszsákok eltávolítása.

3. Tegyen egy plusz zsákot a kuka aljára!

A szobalányok évek óta használják ezt a takarítási trükköt. Tartson extra szemeteszsákokat a kuka aljában, így a régi kiszedése után egyszerűen behúzhat egy új zacskót a helyére!

4. Szereljen horgokat a kuka oldalára!

Az öntapadós kampók nem csak képek felakasztására használhatók, hanem alkalmasak a csúszós szemeteszsákok rögzítésére is. Ragasszon kettőt fejjel lefelé a szemetes külső oldalára, akassza bele a szemeteszsák húzózsinórját vagy a fülét, így a zsák akkor sem fog a szemetesbe csúszni, ha beledobja a szemetet.

5. Használjon nagy csipeszeket a zsák rögzítésére!

Ha a szemeteszsákon nincs húzószalag vagy fül, amit beakaszthat, akkor hajtsa rá a zsákot a szemetes peremére, és nagyobb iratkapoccsal vagy ruhacsipesszel rögzítse! Ha túl nagy a zsák a szemteshez, akár csomóval is szorosabbá teheti.

6. Illatosítsa a szemetest szárítógép illatosító kendővel!

Rendszeresen meg kell tisztítania és szárítania a kuka belsejét, de kevesebbszer kell, ha beletesz egy illatosító kendőt.

7. Szereljen görgőket a szemetesre!

Ha a szemetes tele van, néha már túl nehéz ahhoz, hogy kivigye a kukába. A görgőkkel könnyedén kiguríthatja a szemetest a kukához.

8. Tárolja az extra műanyag zacskókat egy szövetdobozban!

Ha szívesen újrahasznosítja a műanyag élelmiszerbolti zacskókat szemeteszsákként használva őket, akkor tartsa őket szépen eldugva egy régi szövetdobozban. Tárolja a rejtekhelyet a kamrában vagy a mosogató alatt, ahol szükség szerint könnyen hozzáfér.

Cégünknél nagyon sokféle szemeteszsák közül választhat, sőt egyedi igényeknek megfelelő termékek gyártatására is lehetősége van.

Egyedi szemeteszsákok gyártása

Ha speciális igényei vannak, kérjen árajánlatot egyedi zsákok gyártására. Ehhez az alábbiakat kell átgondolnia:

Milyen méretű és összetételű szemetet fog bele tenni?

Újrahasznosított vagy primer alapanyagból készüljön?

Biológiailag komposztálható vagy hagyományos legyen?

Milyen legyen a színe?

Átlátszó legyen, vagy védjen a naptól?

Kell-e rá felirat?

Milyen vastagságú legyen?

Milyen mennyiségre lenne szükség?

Ha mindezekre megvan a válasz, akkor szakembereinkkel tud majd konzultálni és a legmegfelelőbb méretű és vastagságú zacskókat legyártatni.