Hírek

Iparági hírek és háttérinformációk.

Műanyag csomagolás használatának előnyei és hátrányai

Annak ellenére, hogy a közhiedelem szerint a műanyag csomagolás a legrosszabb választás, teljesítménye, tartóssága és költséghatékonysága miatt széles körben használjuk.

Annak ellenére, hogy a közhiedelem szerint a műanyag csomagolás a legrosszabb választás, teljesítménye, tartóssága és költséghatékonysága miatt széles körben használjuk. Csomagolóanyagként legfőbb feladata a termék védelme a szállítás során, továbbá annak biztonságos eljuttatása a gyártótól egészen a fogyasztóig.

A műanyag csomagolás számos funkciót betölt az életünkben:

Szállítás: a műanyag csomagolás lehetővé teszi a termékek biztonságos és nagy távolságokra történő szállítását. A hatékony egymásra helyezés révén helyet is megtakarít.

Védelem: szállítás során megvédi a sérülékeny termékeket a nedvesség, különféle rovarok, gázok, mikroorganizmusok stb. okozta károsodástól vagy szennyeződéstől.

Minőségmegőrzés: a műanyag csomagolás hosszabb ideig megőrzi a termékek állapotát, csökkenti a hulladék mennyiségét azáltal, hogy több időt biztosít az emberek számára a fogyasztásra vagy a felhasználásra.

Információk megjelenítése: a csomagolás különböző információkat jelenít meg a termékre vonatkozóan, mint például a gyártási és lejárati dátum, a tápanyagtartalom stb.

A műanyag csomagolás előnyei

A műanyag csomagolás határozottan megkönnyíti az online kereskedelmet. Segítségével az eladók egészen addig biztosak lehetnek termékük biztonságában, amíg az el nem jut a vásárlóhoz.

1. Tartósság

A műanyag az egyik legjobb csomagolóanyagként szolgálhat, olyan erős, mint az acél. A műanyag csomagolásnak ez a tulajdonsága megvédi a terméket a sérülésektől a szállítás és a raktározás során. Ez a legjobb választás valamennyi típusú termékhez - a törékeny és drága termékektől a romlandó és kemény termékekig. A műanyag csomagolás biztosítja, hogy a termékek olyan minőségben és állapotban jussanak el a vásárlók otthonába, ahogyan azt elvárják.

2. Könnyű

A műanyag áll az első helyen, ha könnyű csomagolóanyagról van szó. Egy tanulmány szerint az olyan alternatív anyagok, mint a papír, az üveg, az alumínium, a karton és a gumi, átlagosan 4,5-szer nehezebbek, mint a műanyag. Az alternatív csomagolóanyagok lényegesen több anyagot igényelnek ugyanannak a csomagolásnak az elkészítéséhez, mint a műanyag.

A műanyag csomagolás egyszerre erős és könnyű. Ezzel a nyerő kombinációval a műanyag csomagolás megvédi a terméket, és biztonságban tartja azokat. Sőt, a gyártási, valamint a szállítási költségek is csökkenthetőek a jól megválasztott műanyag alapú csomagoló alkalmazásával.

3. Olcsó

A műanyag csomagolás költséghatékony, gyártási költségei alacsonyabbak, mint más anyagoké.

Olcsó, könnyű súlya miatt segít megtakarítani a szállítási költségeket. Mind a beszerzési, mind a termékek fogyasztókhoz való eljuttatásának költségeit csökkentheti.

4. Sokoldalú

A műanyag rendkívül sokoldalú és bármilyen formára alakítható. A csomagolóanyagok hatalmas választéka áll rendelkezésre, a műanyag fóliáktól kezdve egészen az edényekig.

A termék olyan egyedi műanyag csomagolást kaphat, amely pontosan illeszkedik rá. Doboz, henger, fólia vagy bármilyen más, Ön igényeinek megfelelő alakú műanyag csomagolást kaphat. Műanyagban bármilyen tárgyat képes tárolni, lehet az forró vagy hideg.

5. Fenntartható

Bár a műanyag több szempontból veszélyes a környezetre, számos tulajdonsága környezetvédelmi szempontból kedvező. Ilyen például a korrózióval szembeni ellenállása. Ezek a tulajdonságok a műanyagot erőforrás-takarékossá teszik. Ma már egyre szélesebb körben elérhetőek az újrahasznosítható és a biológiailag lebomló műanyag csomagolások.

6. Egyéb előnyök

A műanyag az élet más területein is segítségünkre lehet, például élelmiszer és víz tárolásában. Amellett, hogy költséghatékony és tartós, hő- és vízálló is.

Cégünk a környezettudatosság alapelveit követve egyedi csomagolási megoldásokat kínál, az Ön igényeire szabva.

A műanyag csomagolás hátrányai

A műanyag természeténél fogva nem biológiailag lebomló, emiatt a káros anyagok közé tartozik.

1. Nem megújuló

A műanyag csomagolás nem megújuló erőforrásokból készül. Ezen tulajdonsága miatt kevésbé kívánatos, mint más alternatívák, a műanyag lebomlása évmilliókat vesz igénybe, megzavarja az ökoszisztémát.

2. A műanyag elégetése káros

Égetése során rengeteg mérgező anyag szabadul fel, amelyek károsíthatják a növényeket és állatokat, vagyis káros a környezetre.

3. Környezetszennyezés

Évente rengeteg műanyagból készült termék kerül kidobásra, mely szennyezi az óceánokat, megzavarva a tengeri élővilágot és az ökoszisztémát. Ezenkívül az élelmiszerek műanyag csomagolásában lévő mikroműanyagok bizonyos esetekben az élelmiszerekre kerülhetnek, amelyek káros vegyületeket tartalmazhatnak.

A műanyag csomagolóanyagok használatakor fontos hangsúlyozni a környezetre gyakorolt hatását, de azt is meg kell érteni, hogy egyes műanyagok újrahasznosíthatók. A cégünk által gyártott termékek 40-60%-a újrahasznosított műanyagból készül.