Hírek

Iparági hírek és háttérinformációk.

Hogyan segít az UV-álló fólia a külső tárolásban?

Ha raklapon tárol termékeket a szabadban, vagy vannak olyan termékei, amelyek érzékenyek a napfényre, az UV sugárzásra, az UV-álló fólia alkalmazása jó megoldás lehet az Ön számára. De ha nem is tárolja a szabadban a termékeket, akkor is érdemes UV-álló fóliát használni, hiszen rakodás és szállítás közben is védi, valamint egyben tartja a raklapra felhalmozott árucikkeket.

Az UV-álló fólia alkalmazási területei

Az UV sugarak károsíthatják a normál stretchfóliát, valamint az alatta lévő termékeket. Az ilyen fóliák többsége a kültéri tárolástól számított 30 napon belül elkezd lebomlani. Ennek kiküszöbölésére fejlesztették ki az UV-álló fóliákat, amelyeket sokan fénystabil vagy UV stabil néven emlegetnek. A lényege, hogy véd a nap UV sugarai ellen, és számos iparágban és alkalmazásban használják, többek között:

Építőipari termékek, például tégla, cement, csempe, egyéb kívül tárolt zsákos termékek csomagolásához

Mezőgazdaságban, fóliaházak, fóliasátrak kialakításához

Tereprendezésnél burkolatok és kerítések védelméhez

Medence letakarásához

Párazáró fóliaként tetőfedéshez

Ablakok sötétítéséhez

Hogyan véd az UV stabil fólia?

Az UV stabil fólia működése nagyon hasonló, mint ahogy a fényvédő krém védi a bőrt. Ehhez a fóliához egy adalékanyagot használnak, amely megvédi a műanyagot a UV fény hatására történő lebomlástól.

A normál fóliát polietilénből készítik, amely UV fény hatására gyorsan lebomlik. Ez a lebomlás azt eredményezi, hogy a műanyag fólia elveszíti tapadási és nyúlási képességét, ami gyakorlatilag használhatatlanná teszi.

A hagyományos fóliához hasonlóan az UV-álló fólia is legtöbbször átlátszó, kivéve, amikor a termékek érzékenyek az UV sugárzásra. Az adalékot a fólia gyártása során adják hozzá. Hozzáadása után az UV-gátló adalékok kilenc hónaptól egy évig képesek megvédeni a terméket az idő előtti lebomlástól.

Ha segítségre van szüksége a fólia kiválasztásához, egyeztessen szakértőinkkel!

Miért válasszon UV-álló fóliát?

Különleges kezelés nélkül a legtöbb műanyag elkezd lebomlani közvetlen napsütés hatására. A rugalmasság, a fólia fizikai összetétele változni kezd, sárgul, elszíneződik, majd végül apró darabokra hullik szét. Ezen túlmenően az UV-sugaraknak való kitettség gyengíti a fólia szilárdságát és ellenálló képességét is. Az UV-álló fóliákat azonban a film extrudálási folyamata során speciálisan kezelik, hogy jelentősen lelassítsák a lebomlást.

Ha termékei érzékenyek a nap UV-sugárzására, akkor az átlátszatlan, UV adalékot tartalmazó stretchfólia lehet a jó választás. Az átlátszatlan, UV-álló fólia megvédi a termékét és a fóliát is a napsugárzás alatti lebomlástól. A napfény elzárása jelentősen meghosszabbítja a kint tárolt termékek élettartamát.

Az UV-álló fóliák kiválóan alkalmasak a termékek raklapozására. Cégünk vezető szerepet tölt be egyedi csomagolási megoldások nyújtásában, és UV-álló fóliát is készít rövid átfutási határidővel. Termékeink között többféle átlátszó és átlátszatlan fólia szerepel, amelyek ellenállnak a napsugárzásnak és védelmet nyújtanak a termékek számára.

Egyszerűen mondja el nekünk igényeit és céljait, ennek alapján segítünk a legjobb stretchfólia kiválasztásában.

Összegzés

Az UV sugarak nemcsak az emberi bőrre ártalmasak, a műanyagok élettartamára is hatással vannak, ezért érdemes UV álló fóliát választania a hagyományos fólia helyett.