Hírek

Iparági hírek és háttérinformációk.

Mit érdemes tudni a raklapcsomagolásról

Ha az Ön vállalkozása fizikai termékek kereskedelmével foglalkozik, a raktározás, a szállítás során minden bizonnyal raklapfóliát használ. A kisvállalkozásoktól egészen a nagy elosztóközpontokig megtaláljuk a raklapfóliákat – nem véletlenül.

De hogyan működik pontosan a raklapfóliázás? Valóban a raklapfólia a legjobb csomagolóanyag a termékek megfelelő rögzítéséhez, tárolásához és azok biztonságos szállításához? A cikkben ezen kérdések megválaszolásával adunk átfogó képet erről a dinamikus csomagolófóliáról, így könnyedén eldöntheti, hogy raklapos termékei számára a raklapfólia lesz-e a megfelelő csomagolóanyag.

Ha nem biztos abban, melyik csomagolóanyag nyújtja a legnagyobb biztonságot termékei tárolása, szállítása során, forduljon bizalommal szakképzett munkatársainkhoz! Az Ön egyedi igényeihez igazodva találják meg a legjobb, legköltséghatékonyabb csomagolóanyagot.

Mit nevezünk raklapcsomagolásnak?

A raklapfólia, vagy ahogy sokan ismerik strechfólia, egy olyan, nagy rugalmasságú csomagolófólia, amely tulajdonságainak köszönhetően szorosan fogja át a raklapra helyezett termékeket. Így biztosítja a megfelelő rögzítést a tárolás ideje alatt, továbbá a mozgatás, szállítás közben. Ezek a csomagolófóliák leggyakrabban LDPE, LLDPE, HDPE alapanyagokból készülnek.

Mire és ki használhatja a raklapfóliát?

Ahogy az előzőekben írtuk, a raklapos termékek tárolás és szállítás közbeni megfelelő rögzítésére szolgál a raklapfólia, mindamellett a raklapokon elhelyezett rakomány tartalmának védelmét is biztosítja. A rakománytárolás által a szakszerűen becsomagolt, termékekkel megrakott raklapok épségben jutnak el a különböző elosztóközpontokba, értékesítési végpontokra.

Nehéz olyan vállalkozást találni, ahol nem használnak strech fóliát. Az élelmiszer- és fogyasztási cikkek gyártóitól kezdve, az elektronikai termékek gyártóin át, a különböző mérető kereskedelmi egységek, hiper- és szupermarketek, áruházak és egyéb B2B vállalatok mind ezzel a csomagolóanyaggal biztosítják a termékek védelmét.

Léteznek alternatív anyagok a raklapfóliázás helyett?

Néhány vállalkozás fóliázás helyett pántolószalagokat használ a raklapos rakományok, valamint a nagyméretű, raklap nélküli termékek rögzítésére. Ezek olyan speciális szalagok, amelyek a termékeket szorosan összetartják. A leggyakoribb pántszalag típusok: poliészter, polipropilén, acélpánt. A vasúti termékszállítás esetében jellemző törvényi előírás, hogy acélpántot használjanak.

Azok a vállalatok, akik extra nehéz rakománnyal rendelkeznek, hegyes vagy különleges alakú termékeket tárolnak-szállítanak, jellemzően a raklapfóliázást és a pántolószalagokat együttesen alkalmazzák.

Raklapfólia gyártása

A raklapfóliák széles választéka elérhető a piacon, melyek erőssége eltérhet egymástól. Cégünk Magyarország egyik vezető fólia gyártója. Fóliákat készítünk az Ön termékeihez igazodva elsőosztályú polietilénből, újrahasznosított LDPE anyagból, valamint biológiailag lebomló műanyagból.

A jól megválasztott raklapfólia idő-, munka- és költségmegtakarítást eredményez azáltal, hogy a termékek biztonságos, egyszerű tárolását, szállítását valósítják meg. A termékek olyan minőségben juthatnak el a fogyasztókhoz, ahogy azt elvárják. Nem érdemes kihagynia, hiszen hosszú távon szolgálják a cég eredményes működését.

Újrahasznosítható-e, fenntartható-e a raklapfóliázás?

Az újrahasznosíthatóságot a fólia összetétele határozza meg. A legkönnyebben az LLDPE fóliatípus hasznosítható újra, ehhez mindössze el kell juttatni a fóliákat a megfelelő újrahasznosító létesítménybe.

A technológiai fejlődésnek hála, a vállalatok ma már könnyedén hozzáférnek a fenntartható raklapfóliázási lehetőségekhez, úgymint az újrahasznosítható raklapfólia, biológiailag lebomló raklapfólia, PIR raklapfólia. Ezek a környezetbarát fóliák teljesen megfelelnek az adott vállalat igényeinek, függetlenül attól, hogy a cég hol tart a fenntarthatóbbá válás útján.


Kérjen ajánlatot szakembereinktől, akik segítenek a megfelelő vastagságú, méretű és színű raklapfólia legyártásában.