Hírek

Iparági hírek és háttérinformációk.

Mit érdemes tudni a műanyag zsák gyártásáról?

Gyakori kérdés, hogy hogyan készülnek a műanyag zsákok, és igazából nincs egyszerű válasz egy ilyen látszólag egyszerű kérdésre. A műanyag zsákok gyártási módja a nagyban függ attól, hogy milyen típusú műanyag termékeket gyártanak, bár a legtöbb műanyag zsákunkat nagy sűrűségű polietilénből (HDPE) gyártjuk, egyre nagyobb az igény a biológiailag komposztálható alapanyagokra is. A műanyag zsákok gyártási folyamata elsődlegesen attól függ, hogy a műanyag zsák primer vagy újrahasznosított anyagokból készül.

A műanyag zsák gyártásának folyamata

A folyamat a műanyag pelletek megolvasztásával kezdődik, majd az olvadt massza eljut az extrudálási részleghez, ahol a műanyag zsák fóliája létrejön. A kevert masszát extruderekbe adagolják, ahol az anyagot meghatározott hőmérsékletre melegítik és összekeverik. A megolvadt műanyag az extruderből buborék formába fújható. A buborékot függőlegesen, nagy magasságban fújják, ami lehetővé teszi a fólia megfelelő elhelyezését és hűtését. Az extrudálási folyamat utolsó lépéseként a buborékot egy sor görgőn átküldik, hogy kilapítsák, majd nagy magokra tekerjék, így egy több száz kiló súlyú fóliatekercs keletkezik.

Ezután a fóliatekercs eléri azt a területet, ahol a fóliát zsákokká alakítják, a fóliatekercset a letekercselőbe helyezik. Miután a fólia elindult a letekercselőn, elektrosztatikus áramhullámmal kezelik. Ez azért történik, hogy a fólia megfelelően előkészíthető legyen a nyomtatási eljáráshoz, ahol a zsákokat különféle jelekkel és logókkal látják el az ügyfelek számára.

A nyomtatási folyamat befejezése után a nagy fóliatekercset forró késekkel méretre vágják. A zsákok egyik oldalát lezárják, majd a fóliát a zsákgyártó gépekbe adagolják, ahol a végső forma kialakul. Az összes belső „hulladékot visszavezetik a gyártási folyamatba, így gyakorlatilag nincs gyártási veszteség.

Az újrahasznosított anyagokból előállított műanyag zsákoknál kissé más megközelítést alkalmazunk. A szelektív hulladékgyűjtésből származó műanyagot meg kell tisztítani a szennyeződésektől. Tehát először megmossák ezeket, majd pelletekké dolgozzák fel, amelyek felhasználásával vadonatúj zsákokat készítenek ugyanolyan minőségben, mint a primer alapanyagokból készült zsákok, a fentiekben ismertetett eljárással.

Egyedi műanyag zsák gyártása

Gyártóként kihagytuk a közvetítőt, ezáltal Ön közvetlenül velünk áll kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy minőségi termékeket kap gyári árakon: Gyártási kapacitásunk lehetővé teszi számunkra, hogy kifejezetten az Ön igényeihez szabott termékeket készítsünk, saját tervezéssel, logóval vagy feliratokkal.

Ehhez a következőket kell átgondolnia:

Elsődleges alapanyagból vagy újrahasznosítottból készüljön - az újrahasznosított anyag olcsóbb, de szennyezett lehet

Mekkora legyen a zsák - a méret literben vagy centiméterben

Milyen típus legyen - behúzószalagos vagy normál kivitel

Milyen erős legyen - ezt a vastagság határozza meg

Minél nagyobb a zsák, annál vastagabbat érdemes rendelni, mivel a zsákok megpakolásával nagyobb lesz a súly, amit szakadás nélkül el kell bírnia. Ha nem tud dönteni, kérjen mintát vagy konzultációt!

Környezettudatos cégként a gyártott termékek 40-60%-át újrahasznosított műanyagból készítjük, a gyártási hulladékot házon belül újrahasznosítjuk, olyan kezdeményezéseket támogatunk, amelyek a környezetvédelmet és környezettudatosságot támogatják.