Hírek

Iparági hírek és háttérinformációk.

Ezért érdemes kis- és középvállalkozásként újrahasznosítani

A kis- és középvállalatok (KKV-k) számára az újrahasznosítás kialakítása sok esetben egy olyan projekt, amelynek megvalósítása az adott cég életében a fontossági sorrend végén szerepel. Nemcsak fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás szempontjából fontos az újrahasznosítás, hanem több ponton pozitív hatással lehet a vállalkozás működésére.

A kis- és középvállalatok (KKV-k) számára az újrahasznosítás kialakítása sok esetben egy olyan projekt, amelynek megvalósítása az adott cég életében a fontossági sorrend végén szerepel. Hiszen, egyéb projektekhez hasonlóan ez is tervezést, szervezést, ezzel együtt befektetést igényel. Talán úgy tűnhet, hogy egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás, ha mindent a szemetesbe dobunk - valójában azonban nem így van.

Nemcsak fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás szempontjából fontos az újrahasznosítás, hanem több ponton pozitív hatással lehet a vállalkozás működésére.

Az újrahasznosítás előnyei kis- és középvállalkozások számára

1. Működési költségek csökkenése

Ha különválasztja az újrahasznosítható anyagokat, s azokat a megfelelő konténerbe helyezi, a tárolók hosszabb idő alatt telnek meg, mintha mindent egyben, szelektálás nélkül gyűjtene. Sőt, jellemzően kisebb méretű szemetesekkel helyettesíthetőek, s mérséklődik a szemétszállítás gyakorisága. Ezen változtatások hatására csökkennek a szolgáltatási költségek, amely hosszú távon segíti a cég eredményét.

2. Fenntarthatóság növelése

Ez minden bizonnyal nyilvánvaló, de meg kell említeni. Az egyre tudatosabb újrahasznosítás segíthet megóvni környezetünket azáltal, hogy ezek az anyagok nem a hulladéklerakókba kerülnek. A szeméttelepre kerülő újrahasznosítható, biológiailag lebomló anyagok üvegházhatású gázokat termelnek, ami a fokozódó éghajlatváltozás egyik fő oka. Egyes kutatások szerint, a kartonpapír újrahasznosítása csak 75%-át veszi fel annak az energiának, ami az új kartonpapír előállításához szükséges. Vállalkozásként újrahasznosítást végezni az energiamegtakarítás mellett közösségformálást is eredményez.

3. Javul a cégről alkotott kép

A környezettudatosság egyre népszerűbb, a fogyasztók pedig figyelemmel kísérik, hogy közösségükben mely vállalkozások tesznek lépéseket Földünk megóvása érdekében. Olyan helyi üzleteket szeretnének támogatni, amelyek elkötelezettek a környezetvédelem iránt. Könnyítse meg célcsoportja számára annak eldöntését, hogy kitől vásároljanak, azáltal, hogy újrahasznosítási gyakorlatot vezet be vállalkozásában.

4. Növeli a munkavállalók részvételét

Amikor valaki állást keres, nem csupán munkahelyet keres. Olyan vállalatnál szeretne dolgozni, amely ugyanazokat az értékeket képviseli, mint ő maga. Az újrahasznosítás pedig remek módja annak, hogy mindezt megmutassák. Cégvezetőként szervezhet oktatást alkalmazottainak arról, hogy milyen előnyökkel jár a hulladékcsökkentés, s hogy milyen módon lehet ezt megfelelően kivitelezni. Ezzel több embert tud bevonni a folyamatba, mely által javítható a vállalkozás morálja.

Vegye fel szakembereinkkel a kapcsolatot, akik segítenek megtalálni az Ön vállalkozása számára legmegfelelőbb, környezettudatos polietilén termékeket!