Hírek

Iparági hírek és háttérinformációk.

Mire érdemes figyelni az egyedi műanyag gyártásnál?

A műanyagipar hatalmas fejlődésen ment keresztül már eddig is, és a közeljövőben még nagyobb léptékű innováció várható az egyedi műanyag gyártásban. A fenntarthatósági célok ugyanis megkövetelik az egyszer használatos műanyag termékek világméretű visszaszorítását. Egyre több élelmiszeripari és kozmetikai cég igyekszik hangsúlyozni környezettudatosságát, például “karbonsemlegessé válunk”, “termékeink csomagolása kizárólag újrahasznosított műanyagokból készül”, és hasonló szlogenekkel próbálnak a vásárlók szívéhez közelebb férkőzni. Ha egyedi műanyag gyártásban gondolkodik, akkor Ön is figyelembe veheti e célokat, és mérlegelhet még sok egyéb szempontot.

Dióhéjban a műanyag gyártásról

A műanyagok olyan szintetikus anyagok, amelyek eredetileg szerves termékekből származnak, mint például szénhidrogének (szén, gáz, kőolaj), só, homok és számos más alkotóelem. A legtöbb műanyagot két fő folyamat egyikében hozzák létre: polimerizáció vagy polikondenzáció. Mindkét esetben a kőolaj desztillátumokat speciális katalizátorokkal kombinálva új, jellemzően nagyobb molekulákat hoznak létre, hő hozzáadásával a kis molekulák egyesülnek nagyobbakká (más néven műanyagok). Az így kapott nagy molekulák egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek a folyamat sajátosságaitól függően.

A műanyagokat többféleképpen osztályozzák:

Hőre lágyuló vagy hőre keményedő

Amorf vagy félkristályos

Homopolimerek vagy kopolimerek

Az innovatív műanyagok hozzájárulnak egy jobb világhoz

A műanyagok a hatalmas, folyamatosan bővülő innovációk körét jelentik, amelyek hozzájárulnak a fenntarthatósághoz, a biztonsághoz, a hosszabb élettartamhoz és a jobb teljesítményhez.

Íme néhány olyan módszer, amellyel a műanyagok elősegítik az életünk javítását:

A jármű üzemanyag-fogyasztásának javítása és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése - A jármű tömegének csökkentésének eredményeként kevesebb energiára van szükség a mozgáshoz és az állandó sebesség fenntartásához, következésképpen javul az üzemanyag-takarékosság, csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása.

A jármű biztonságának javítása - A modern műanyagokat a jármű lökhárítóiban, ajtóiban, biztonsági öveiben, légzsákjaiban, műszerfalaiban is használják, nagyban hozzájárulva a mai járművek biztonságához.

A műanyag hulladék átalakítása üzemanyaggá vagy energiává és a műanyagok hulladéklerakóba kerülésének csökkentése

Az élelmiszerek hosszabb eltarthatósága - A modern élelmiszer-csomagolások csökkentik az élelmiszer-pazarlást, az élelmiszer-termesztéshez, szállításhoz és csomagoláshoz felhasznált összes erőforrás pazarlását is.

A Parainesis szakemberei segítenek Önnek megtervezni az egyedi igényeknek megfelelő innovatív és környezetbarát műanyag termékeket.

Milyen szempontokat vegyen figyelembe egyedi műanyag gyártás megrendelésénél?

Az egyedi műanyag gyártást több tényező teheti indokolttá, például speciális célok, extrém igénybevétel, egyedi dizájn és hasonlók. Mielőtt rendelne, a következőket érdemes átgondolni:

Milyen speciális igényeket kell kielégíteni?

Primer vagy újrahasznosított alapanyagból készüljön?

Biológiailag lebomló legyen?

Milyen mennyiségű és méretű termékre van szükség?

Ha csomagolóanyag, milyen vastag legyen?

Legyen-e rajta felirat, milyen színben készüljön?

Milyen kiszerelésben szállítsák?

Ha ezekre a kérdésekre tudja a választ, a gyártó tud majd egyedi ajánlatot adni Önnek.